woensdag, 1. april 2015 - 16:23 Update: 01-04-2015 18:35

Celstraffen tot 1 jaar voor mishandeling NS-personeel Almelo

Verdachten mishandeling NS-personeel Almelo krijgen celstraf
Foto: Archief EHF
Almelo

Woensdag heeft de rechtbank Overijssel twee mannen tot gevangenisstraffen van 12 en 4 maanden veroordeeld omdat zij op het station van Almelo een conducteur en een machinist van de NS hebben mishandeld. Dit meldt de rechtbank Almelo woensdagmiddag.

De rechtbank rekent het beide mannen zwaar aan dat ze tijdens de treinreis van Rijssen naar Almelo bijzonder hinderlijk en provocerend waren en steeds de confrontatie zochten, terwijl de conducteur en machinist slechts hun werk deden en probeerden om de situatie niet te laten escaleren.

Poging zware mishandeling

De 30-jarige man uit Rijssen is de aanstichter, hij krijgt een celstraf van 12 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en bijzondere voorwaarden voor een poging zware mishandeling, diefstal en belediging van de conducteur. Hij moet een schadevergoeding van 1360 euro betalen aan de conducteur. 

De 20-jarige man uit Schiedam had een kleiner aandeel, hij is veroordeeld tot 4 maanden gevangenis voor de mishandeling van de machinist en het betalen van een schadevergoeding van 600 euro.

Provincie: