vrijdag, 13. februari 2015 - 15:31 Update: 13-02-2015 15:45

Celstraffen voor 6 leden motorclub na afpersing en bedreiging Leidse motorclub

Celstraffen voor 6 leden motorclub na afpersing en bedreiging Leidse motorclub
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag/Leiden

Vrijdag heeft de rechtbank Den Haag zes leden van de motorclub Trailer Trash Travellers (TTT) veroordeeld tot gevangenisstraf voor de afpersing en bedreiging met brandstichting van de Leidse motorclub Pegasus in januari 2013. Dit meldt de rechtbank Den Haag vrijdagmiddag.

'Zij krijgen voor de vijandige overname van het Pegasus-clubhuis celstraffen variërend van twaalf tot achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank spreekt vijf andere TTT-leden vrij, omdat er geen bewijs is dat zij betrokken waren bij de afpersing en bedreiging', aldus de rechtbank.

Andere criminele activiteiten

In deze zaak stonden zeventien personen terecht. De rechtbank heeft een aantal van deze personen veroordeeld voor andere strafbare feiten. Eén van hen heeft zich schuldig gemaakt aan de diefstal van een motorfiets. Vijf andere mannen hebben zich schuldig gemaakt aan een overtreding van de Opiumwet. Weer twee anderen hadden verboden wapens voorhanden. Ten slotte overtrad één TTT-lid de Opiumwet en is hij daarnaast bestraft voor witwassen.

Provincie: