donderdag, 9. april 2015 - 23:00 Update: 09-04-2015 23:32

Chef'Special, Dotan en Kensington in de prijzen bij 3FM Awards

Chef'Special, Dotan en Kensington in de prijzen bij 3FM Awards
Utrecht

Bij de uitreiking van de 3FM Awards in TivoliVredenburg heeft Dotan de meeste prijzen in de wacht gesleept.

Eerder won de singer-songwriter al de Schaal van Rigter voor de meest gedraaide plaat. Vanavond kreeg hij twee Awards voor zijn nummer 'Home', een voor Beste Zanger en een voor Beste single. In 2014 werd het nummer 'Home' al uitgeroepen tot Song van het Jaar en was het de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000.

Kensington was een goede tweede bij de 3FM Awards 2015. De band mocht twee prijzen in ontvangst nemen. Ze werden benoemd tot Beste Artiest Rock en hun plaat Rivals kreeg de titel Beste Album van het Jaar. Voor de awardshow werd de band ook nog verrast met een platina plaat voor hun single  'War'.

Van de luisteraars van 3 FM kregen de mannen van Chef'Special  een award voor Beste Band uitgereikt.  Ilse DeLange is door de 3FM-luisteraars voor de vijfde keer op rij verkozen tot Beste Zangeres. De Zeeuwse band Racoon werd tot Beste Popartiest gekozen en sleepte daarmee zijn twaalfde 3FM-award binnen.

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor Nederlandse muziekacts. De winnaars zijn gekozen door de luisteraars van radiozender 3FM. De awardshow was altijd in Amsterdam, maar dit jaar verhuisde het feest naar het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht.

Categorie:
Tag(s):