woensdag, 28. januari 2015 - 11:36 Update: 28-01-2015 11:40

Chinese overname leidt tot opstappen RvC ADO Den Haag

Chinese overname leidt tot opstappen RvC ADO Den Haag
Foto: fbf
Den Haag

(ElfVoetbal- BlikOpNieuws) Bijna de gehele Raad van Commissarissen van ADO Den Haag stapt op. Vijf van de zes leden vertrekken.

Dat zal morgen (donderdag) tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering bekend worden gemaakt. Alleen clubman Jan Willem Wigt, die onlangs zijn deurwaarderskantoor heeft verkocht, behoudt zijn plek.

Zeer waarschijnlijk zal de nieuwe Chinese eigenaar Hui Wang plaats gaan nemen in de Raad van Commissarissen. Daarnaast zal hij ook enkele medewerkers van United Vansen United, de nieuwe eigenaar van de club, benoemen. In aanloop naar die overname waren er binnen de RvC grote twijfels over toekomst van de club in buitenlandse handen.

De RvC van ADO Den Haag bestond behalve Wigt uit Henk Jagersma, Marco Esser, Jan Versteegh, Rens Vrolijk en Joop van Oosten. Tijdens de aandeelhoudersvergadering zal morgen (donderdag) ook afscheid worden genomen van Mark van der Kallen. De grootaandeelhouder maakt plaats voor Wang.

Maar het voornemen om de ondernemer te benoemen tot erelid zit er niet in, meldt ELF Voetbal-hoofdredacteur Jan-Hermen de Bruijn. Ook de toekomst van algemeen directeur Maarten Fontein, wiens contract officieel per 31 december afliep, is in het ongewisse. Wordt vervolgd.

Categorie:
Tag(s):