donderdag, 9. april 2015 - 7:59 Update: 09-04-2015 7:59

Cijfers onderstrepen signalen van herstel woningmarkt

Woningmarkt groeit door ondanks strengere hypotheekregels
Foto: fbf
Den Haag

In het eerste kwartaal van 2015 hebben in totaal 32.100 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met NHG. Dat is in lijn met de laatste kwartalen van 2014.

In totaal hebben 1.329 huishoudens in het eerste kwartaal van 2015 een beroep gedaan op NHG als gevolg van een verkoop van hun woning met verlies. Deze stijging ten opzichte van het voorgaande jaar is conform prognoses.

De hoger dan verwachte instroom van garanties in combinatie met een lager dan verwacht aantal verliesdeclaraties, hebben in het eerste kwartaal van 2015 geleid tot een lichte stijging van het fondsvermogen naar in totaal Euro 822 miljoen. Het WEW verwacht echter de komende periode het fondsvermogen aan te spreken als gevolg van een verwacht blijvend hoog niveau van verliesdeclaraties en een op termijn dalend aantal nieuwe garanties. De resultaten van het WEW zijn van meerdere, meestal onzekere economische- en woningmarktontwikkelingen afhankelijk.

Op basis van actuele inzichten en bij stabiel overheidsbeleid wordt echter geen aanspraak op de achtervang van de overheid verwacht.

Categorie:
Tag(s):