dinsdag, 24. februari 2015 - 15:21 Update: 24-02-2015 20:38

COA gaat nieuw AZC bouwen in Delfzijl

COA gaat nieuw AZC bouwen in Delfzijl
Foto: Archief EHF
Delfzijl

De gemeente Delfzijl gaat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) medewerking verlenen aan de bouw van een nieuw opvangcentrum op de huidige locatie aan het Zwet. Dit centrum moet over 2-3 jaar de semi-permanente locatie aan het Zwet vervangen. Er komt ruimte voor maximaal 672 bewoners voor de komende dertig jaar. De nieuwe opvanglocatie wordt als een nieuwe buurt ingepast aan de rand van de wijk Delfzijl-Tuikwerd, met kwalitatief goede woningen, veel groen en speelvoorzieningen.

Uitbreiding tijdelijke capaciteit

Naast de realisatie van het nieuwe duurzame opvangcentrum hebben B&W besloten tot een tijdelijke uitbreiding van de capaciteit van de huidige opvanglocatie aan het Zwet voor maximaal 3-5 jaar.
Hiermee leveren zij een bijdrage aan een urgente vraag van het COA om extra opvangcapaciteit,
vanwege de toename van het aantal vluchtelingen in Nederland.

Het huidige AZC aan het Zwet biedt plaats aan 500 personen. Het COA heeft de gemeente verzocht de capaciteit tijdelijk te verhogen met 450 plaatsen. Uit een nadere verkenning is de voormalige 'Oude Zeevaartschool' naar voren gekomen als geschikte locatie. Op het moment dat het nieuwe centrum open gaat komen de beide tijdelijke locaties te vervallen.
 

Provincie:
Tag(s):