zaterdag, 10. januari 2015 - 9:14 Update: 11-01-2015 14:09

Code Geel, storm en zware windstoten

De Bilt

Het KNMI waarschuwt ook zondag voor de harde wind en heeft code geel afgegeven. De westelijke wind wordt vrij krachtig boven land en stormachtig aan de kust.

Vooral in de kustprovincies komen zware windstoten voor tot 90 km/uur en meer in het binnenland, tijdens buien, tot 75 km/uur. Ook voor maandag wordt er nog rekening gehouden met het stormachtige weer.

In de nacht van zondag op maandag is het meest bewolkt en valt er plaatselijk lichte regen. Het wordt niet kouder dan een graad of 6. De wind draait naar het zuidwesten en wordt boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust af en toe hard.

Maandag overdag is het bewolkt met van tijd tot tijd regen of motregen. Met maxima tussen 8 en 11 graden is het zacht. De wind trekt boven land aan naar vrij krachtig tot krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer staat weer een harde tot stormachtige wind met soms zware windstoten van 80-90 km/uur. 

Ook vrijdag en zaterdag kreeg Nederland te maken met de harde wind en de gevolgen daarvan. De storm zorgde er vrijdag in Oude Pekela voor dat een grote beukenboom werd ontworteld die vervolgens op een vrachtwagen terecht was gekomen. Niemand raakte gewond. 

Provincie:
Tag(s):