zondag, 18. januari 2015 - 11:16 Update: 18-01-2015 22:45

Code geel waarschuwt voor gladheid door (natte) sneeuw

Foto van auto's in de sneeuw | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
De Bilt

Vanavond en komende nacht waarschuwt het KNMI met code geel voor gladheid als gevolg van (natte) sneeuw.

Er is vandaag veel bewolking en van tijd tot tijd valt er regen of natte sneeuw. In het zuiden van Limburg blijft het tot de avond grotendeels droog. De temperaturen lopen vanmiddag uiteen van +1 in gebieden waar natte sneeuw valt tot 6 graden in Limburg. Vooral vanavond kan er met name landinwaarts ook droge sneeuw vallen en kan er zich lokaal een sneeuwdek van enkele cm's vormen. De matige wind waait uit zuidelijke richting en neemt vanmiddag af naar zwak tot matig.

Komende nacht is het bewolkt en valt er met name in het oosten nog sneeuw. In het westen kan het later in de nacht mogelijk al opklaren waardoor er een enkele mistbank kan ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. De wind waait uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.

In grote delen van het land zal de sneeuw morgenochtend grotendeels weg zijn, waardoor de ochtendspits normaal zal verlopen. Wel kan er langs de oostgrens nog wat sneeuw of natte sneeuw vallen, maar daarna komen er steeds meer opklaringen. 

Provincie:
Tag(s):