donderdag, 26. februari 2015 - 19:30 Update: 26-02-2015 19:58

Consument durft weer iets meer uit te geven

Consument durft weer iets meer uit te geven
Foto: Archief EHF
Den Haag

Grote ondernemingen merken dat hun klanten, in vergelijking met kort geleden, weer wat makkelijker geld uitgeven.

Consumenten durven het weer aan om iets meer uit geven. Dit schrijft de NOS donderdag. Zo ziet Albert Heijn dat zijn klanten minder terughoudend zijn bij het doen van boodschappen. En bij  Rabobank en bouwer Heijmans is meer vraag naar hypotheken en huizen.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)  zijn de huishoudens eind vorig jaar wat toeschietelijker geworden. Volgens Dick Boer van Albert Heijn is het nog  wel mondjesmaat en is het herstel nog zeer bescheiden. Tegen de NOS zegt hij: 'Maar rond Kerstmis werden wel meer luxere artikelen gekocht en dat is een goed teken.' De supermarktketen is wel gebaad bij de lage inflatie. Boer: 'Klanten worden bijna niet meer geconfronteerd met prijsstijgingen.'

Rabobank-topman Wiebe Draijer vindt het herstel op de woningmarkt hoopgevend. Volgens hem komen er ook minder 'moeilijke hypotheken' bij. Drijer: 'Het vertrouwen neemt toe en dat merken we aan een beginnend herstel van de kredietverlening.'  Ook bouwer Heijmans ziet op de woningmarkt, mede door de lage rente, weer een duidelijk herstel van de vraag.

Categorie:
Tag(s):