woensdag, 11. februari 2015 - 20:14 Update: 11-02-2015 22:41

Contactverbod en jaar klinische opname geëist voor stalkster Ruud De Wild

OM wil contactverbod en jaar klinische opname voor stalkster Ruud De Wild
Foto: Archief EHF
Hilversum

Woensdag heeft de officier van justitie heeft klinische opname voor een jaar gevraagd voor de vrouw die een radio-dj Rudde de Wild gedurende enkele perioden heeft gestalkt en bedreigd. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De officier vindt het bewezen dat de 44-jarige vrouw uit Elst zich schuldig heeft gemaakt aan stelselmatige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van De  Wild. Zo stuurde ze in de periode februari tot april 2013 meer dan honderd emailberichten aan hem en in de periode juni tot augustus 2014 stuurde ze ruim 500 twitterberichten, soms wel 50 tot 70 berichten per dag. 

De berichten die ze stuurde waren seksueel getint, bedreigend en onsamenhangend. Ook heeft ze hem in die periode op zijn werk opgezocht, waarbij ze tegen hem schreeuwde en hem vast wilde pakken.

De deskundige die de verdachte heeft onderzocht, komt tot de conclusie dat de vrouw lijdt aan een bipolaire stoornis met psychotische kenmerken. De recidivekans is groot en zij moet beschouwd worden als verminderd toerekeningsvatbaar.

De officier van justitie houdt hier rekening mee maar rekent het de verdachte aan dat zij zich in meerdere opzichten in zijn persoonlijke levenssfeer opdrong, dat zij hem bang heeft willen maken en willen dwingen om met haar in gesprek te gaan en dat zij wist dat de dj in het verleden ook al eens slachtoffer van stalking is geweest. 

Alles overwegende vroeg hij de rechtbank de vrouw te veroordelen tot 193 dagen celstraf waarvan 180 voorwaardelijk, klinische opname voor een jaar, een meldplicht, contactverbod en locatieverbod. Mocht de rechtbank hiertoe besluiten en mocht opname niet gelijk mogelijk zijn, dan wil de officier dat de vrouw tot aan de opname ambulant wordt behandeld.

Categorie:
Provincie: