maandag, 12. januari 2015 - 19:57

Criminelen beschikken over eigen kentekenpers en duizenden blanco platen

kentekenplaat
Foto: fbf
Hilversum

Criminelen beschikken over een eigen kentekenpers en duizenden blanco kentekenplaten waardoor ze zelf een kentekenplaat kunnen bedrukken die op een auto gebruikt kan worden voor criminele activiteiten. Dat meldt RTL Nieuws.

Het gaat volgens de politie om zeker 30.000 blanco kentekens die in de loop van de tijd bij verschillende inbraken bij kentekenfabrieken is buitgemaakt.

Met deze fraude worden kentekens gekopieerd van onwetende eigenaren. Deze krijgen soms torenhoge boetes van snelheidsovertredingen die niet door hen zijn gemaakt.  

De blanco platen die bij de criminelen in het bezit zijn, worden ingezet in het criminele circuit. Volgens de politie wordt 'elke nacht wel ergens een overval, inbraak of een drugdelict gepleegd met behulp van valse kentekens, zonder angst te hebben opgespoord te worden.'

Voor de criminelen heeft het zelf fabriceren van een kentekenplaat een groot voordeel ten opzichte van het stelen. Wanneer dat laatste gebeurt doet een eigenaar aangifte van diefstal van zijn platen. Nu weet de eigenaar niet dat zijn plaat is nagemaakt en dat geeft criminelen langer de tijd om met de gekopieerde plaat rond te rijden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):