maandag, 23. maart 2015 - 11:49

Dagen in de rij voor de beste kavels in Rotterdam

Dagen in de rij voor de beste kavels in Rotterdam
Foto: Gem. Rotterdam
Rotterdam

Zelf je vrijstaande woning bouwen op een steenworp afstand van de Rotterdamse binnenstad, volgens een duurzaam concept. Dat zijn de succesvolle ingrediënten waarmee de kavels van Leonidas worden verkocht.

Vanochtend om 10.00 uur ging de inschrijving van fase 2 van start. Enthousiaste zelfbouwers stonden echter al drie dagen geleden in de rij voor de beste kavels.

Beelden die doen denken aan de verkoop van concertkaarten of een belangrijke voetbalwedstrijd. Vrijdagochtend werd voor de deur van de verkopend makelaar het eerste tentje opgezet en al snel volgden er meer fanatieke inschrijvers. Ter plekke stemden de geïnteresserden al af voor welke kavels ze gingen en leerden mogelijke toekomstige buren elkaar kennen. Vanochtend werd het lange wachten in de kou beloond met bloemen van wethouder Ronald Schneider en konden zij zich inschrijven voor hun felbegeerde kavel.

Aantrekkende woningmarkt

Dat er veel belangstelling voor Leonidas is, bleek al tijdens de Woonbeurs van 14 en 15 maart. In totaal waren er voor het project meer dan 350 geïnteresseerden. “Het is goed te zien dat er zoveel animo in de stad is om je eigen huis te bouwen”, zegt wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie). “Dat mensen zelfs al dagen op de stoep kamperen voor deze kavels is boven verwachting. Het geeft aan dat het project aanspreekt en de woningmarkt echt weer de goede kant uitgaat. Reden genoeg om ook mogelijke andere locaties verder te gaan verkennen voor zelfbouw projecten”.

Provincie:
Tag(s):