dinsdag, 17. februari 2015 - 22:01 Update: 17-02-2015 22:03

Dalend aantal aidsdoden behalve tussen de 10 en 19 jaar

Dalend aantal aidsdoden behalve tussen de 10 en 19 jaar
Foto: fbf
Nairobi/Kenia

Terwijl grote vooruitgang is geboekt op bijna ieder gebied van de bestrijding van hiv, blijft verbetering onder jongeren met de ziekte achter. Dat zeggen leiders in een mondiale actie tegen de aidsepidemie vandaag in Nairobi, Kenia.

President Uhuru Kenyatte lanceert er het nieuwe platform van onder meer UNICEF en UNAIDS, dat zich richt op de bestrijding van aids onder jongeren. Meer dan 200 leiders van jongerenbewegingen waren aanwezig bij de introductie van "All In".

Aids is de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren in Afrika en de tweede belangrijkste doodsoorzaak van jongeren wereldwijd. Slechts 1 op de 4 kinderen en jongeren onder de 15 jaar hebben toegang tot de levensreddende medische behandeling. In iedere leeftijdsgroep daalt het aantal doden, behalve tussen de 10 en 19 jaar. UNAIDS, UNICEF en partners hebben daarom "All In" opgezet, een nieuw actieplatform om betere resultaten bij jongeren te behalen. Zij willen het beleid veranderen en meer jongeren betrekken in de strijd.

"All in" richt zich op het beter bereiken van jongeren met essentiële hiv-diensten door innovatieve methoden. Ook wil "All-in" betere data beschikbaar krijgen over de ziekte onder jongeren en de problematiek van hiv en jongeren op de politieke agenda krijgen om er meer prioriteit voor te krijgen. Ook wil het jongeren betrekken bij maatschappelijke verandering. "All In" zal nationale leiders betrekken bij het coördineren, ondersteunen en beoordelen van bestaande programma's en het uitbreiden van partnerschappen voor innovatie tussen de openbare en particuliere sector.

Categorie:
Tag(s):