maandag, 26. januari 2015 - 11:14

De Kromme: 'Bij Ajax telt buitenkant zwaar'

Foto van Willem van Hanegem | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Willem van Hanegem heeft geen hoge pet op van het huidige Ajax. De oud-speler en -trainer van Feyenoord zag de Rotterdammers zondag domineren in de Klassieker.

“ Ajax holt hard achteruit, het staat niet eens stil, het wordt minder.”

Het duel in de Amsterdam ArenA eindigde onbeslist. "Het gaat om succes en verder niks. Maar ik begin langzaam maar zeker wel vraagtekens te stellen bij het Ajax van nu", zegt Van Hanegem tegen het Algemeen Dagblad.

"We zagen gisteren met zijn allen de Klassieker en het was altijd spannend, soms leuk om naar te kijken, speciaal zoals altijd en Feyenoord speelde best sterk. Maar het Ajax van nu holt hard achteruit, het staat niet eens stil, het wordt minder."

"Bij Ajax telt de buitenkant zwaar en dat zie je aan hun spelers", aldus Van Hanegem. "Ik heb het idee dat ze steeds meer aandacht voor de herhalingen van hun eigen actie hebben, op de stadionschermen, dan voor de volgende actie.'

"Davy Klaassen en bij Feyenoord Jordy Clasie, dat zijn de twee echte topspelers die we momenteel hebben. Zij kunnen het verschil maken omdat ze in mentaal opzicht het sterkst van alle jonge spelers zijn. Hun zelfkritiek maakt ze elke week sterker", besluit De Kromme.

Categorie:
Tag(s):