maandag, 12. januari 2015 - 20:02

De Leuf wint Gouden Koksmuts 2015

De Leuf wint Gouden Koksmuts 2015
Foto: RAI
Amsterdam

Het team van Restaurant De Leuf in Ubachsberg, met chef de cuisine Bas van Kranen en Robin van de Bunt en Vital Awick, heeft maandag 12 januari tijdens de Horecava 2015 de Gouden Koksmuts gewonnen.

De prijs werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH Meesterkok en ambassadeur van de Nederlandse kampioenschappen voor koks.

De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor zes personen op basis van verse seizoensingrediënten, die ter plekke konden worden gewinkeld. De creativiteit van de koks stond geheel centraal. Het thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine, waarbij groenten de hoofdrol speelden.

De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, werd voor de vijfenvijftigste keer uitgereikt. Het winnende team won naast de Gouden Koksmuts een goudkleurige Rational oven, het Annoncersysteem van Index Hospitality Systems, een goudkleurige Big Green Egg, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van € 750,-, een messenkoffer van Wüsthof en een cheque van € 1000,-.

 

Categorie:
Provincie: