woensdag, 18. maart 2015 - 20:58

De nieuwe Mazda CX-3

De nieuwe Mazda CX-3
De nieuwe Mazda CX-3
De nieuwe Mazda CX-3
De nieuwe Mazda CX-3

De nieuwe Mazda CX-3, zoals deze begin juni in de Nederlandse showrooms zal staan, is een compleet nieuw model dat aan de Mazda line-up wordt toegevoegd. Het Japanse merk gaat daarmee de strijd aan in het populaire segment van de compacte crossovers.

 In plaats van naar concurrerende modellen te kijken heeft Mazda goed naar de doelgroep gekeken (jonge, actieve en creatieve mensen) bij het ontwikkelen van zijn eerste compacte crossover en de auto ontwikkeld rondom hun behoeften en verwachtingen. De CX-3 is voorzien van SKYACTIV-technologie, die zowel in combinatie met voorwielaandrijving (FWD) als vierwielaandrijving (AWD) voor een laag verbruik zorgt. Ook zullen het Kodo-design, het MZD Connect smartphone-connectiviteitssysteem en het uitgebreide aanbod aan actieve veiligheidssystemen bij de doelgroep in de smaak vallen. 

De zakelijke rijders kunnen beschikken over 20 % fiscale bijtelling als ze kiezen voor de versies met 1.5 SKYACTIV-D 105 en handgeschakelde zesversnellingsbak. Alle uitvoeringen beschikken over 1200 kg toegestaan aanhangergewicht (geremd). 

Prijzen beginnen bij € 20.990,-. Mazda verwacht het meest van de CX-3 SKYACTIV-G 120 2WD GT-M met handgeschakelde zesversnellingsbak en heeft daarom ook van deze versie al de prijs bekendgemaakt: € 27.490,-. Deze uitvoering is voorzien van alle denkbare luxe en uitrusting, waaronder MRCC (adaptive cruise-control), navigatie, 18” lichtmetalen velgen, het populaire MZD Connect, Bose® geluidsinstallatie en meer. De versie met zestraps automaat is € 2.000,- duurder.

Categorie:
Tag(s):