donderdag, 15. januari 2015 - 13:01 Update: 15-01-2015 13:11

De nieuwe positie van Vredestein autobanden

De nieuwe positie van Vredestein autobanden
Foto: Vredestein
Enschede

Vredestein is bezig met het verbeteren van haar positie in de bandenmarkt. Al jarenlang is zij bezig met deze belangrijke aanpassingen. Heeft u het al opgemerkt? De veranderingen in haar branche worden onder andere uitgevoerd door een duurzame aanpak, de samenwerking met Carlsson en door een geheel vernieuwde webwinkel op te zetten. Weet u al wat uw voordelen hiervan zijn?

De samenwerking met Carlsson

De Duitse auto ondernemer Carlsson en Vredestein zijn vanaf 3 december 2010 gaan samenwerken. Hierbij werd een contract getekend van drie jaar samenwerking. Tijdens deze periode zal Vredestein de styling van de autobanden geheel onder de loep genomen worden. Hierdoor kwamen in samenwerking met Carlsson schitterend gestylde modellen van Mercedes-Benz op de markt. In de daarop volgende jaren heeft men zich gericht op de ontwikkeling van een aantal andere nieuwe modellen. Denk aan de Mercedes-Benz S, ML en E. Hiernaast zal Vredestein als strategische bandenpartner bij Carsson gepromoot en verkocht worden. Voor deze samenwerking is er bij Vredestein wel het een en ander veranderd. Zo is er bijvoorbeeld de topdesigner Giugiaro ingeschakeld om het ontwerp van de banden te veranderen. Hierdoor zal het uiterlijk van de banden geheel aangepast worden aan de top kwaliteit die Carlsson biedt met de auto's die verkocht worden. Dit onderdeel was van groot belang voor de samenwerking tussen deze twee bedrijven. Het succes wordt dan ook terug gezien in een aantal modellen. De veranderingen die Vredestein heeft ondergaan, heeft ervoor gezorgd dat zij vandaag de dag High Performance banden verkoop die een optimale prestatie zullen leveren.

Duurzaamheid in de banden

Ook in de bandenbranche wordt steeds vaker kritisch naar de bedrijfsvoering gekeken. Daarnaast staat ook de milieubelasting steeds vaker in de schijnwerpers. Het kan voor een ondernemer heel interessant zijn om te kijken vanuit een milieuoogpunt. Ook Vredestein heeft dit gedaan en is bezig met aanpassingen. Vooral op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid is zij hard bezig. Met duurzaamheid wilt zij haar ambitieuze groeidoelstellingen werkelijkheid laten worden. 

Met de Gouden PRIMA Ondernemer Award heeft zij laten zien hier succesvol in te zijn. Het duurzaam ondernemen wordt breed ingezet en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij alle medewerkers op de werkvloer zullen leiden tot actieve betrokkenheid. Door onderzoeken komt Vredestein tot duurzame producten. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van recyclaat, het zorgen voor het duurzaam inzetten van de medewerkers en een 100% op bio gebaseerde band.

Een nieuwe webwinkel

Als bandenspecialist wilt ook Vredestein internationaal gaan uitbreiden. Vooral het beter bedienen van de klanten is van groot belang hierbij. De banden van Vredestein kunnen hierdoor eenvoudig online aangeschaft gaan worden voor zowel partners als klanten. Naast een uitgebreide webwinkel met de producten van dit merk zullen ook speciale promotiematerialen aangeboden worden voor ondernemers. Voor een internationale uitbreiding is de webwinkel in meerdere talen opgezet worden. Voor maar liefst veertien talen en in totaal zeventien landen wordt deze vernieuwing opgezet. Het zal volgens een responsive design ontworpen worden. Hierdoor kunt u de webwinkel tevens via een mobiel apparaat eenvoudig bekijken en uw voordeel ermee doen. De website zal zich automatisch aan het formaat van uw scherm aanpassen waardoor u altijd een goed beeld heeft. Het platform zal geleverd worden door de softwareleverancier Innovadis. Zij zullen ervoor zorgen dat realisatie en het ontwerp van de webwinkel goed opgezet worden en zullen verlopen. Tot slot zal er ook gewerkt gaan worden aan een loyaliteitsprogramma die aan de webwinkel verbonden zal worden. Een groot aantal voordelen zijn dus onderweg, zodat uw banden straks van de beste kwaliteit zijn en de service optimaal is.

Categorie: