vrijdag, 3. april 2015 - 12:38 Update: 03-04-2015 12:42

De nieuwe Renault Espace

De nieuwe Renault Espace:
De nieuwe Renault Espace:
De nieuwe Renault Espace:
De nieuwe Renault Espace:
Schiphol-Rijk

Na de eerste kennismaking op de Autosalon van Parijs met de unieke crossover-styling, de hoogwaardige kwaliteit en het veelzijdige, flexibele interieur van de nieuwe Renault Espace, is het nu tijd om zijn rijkwaliteiten en toonaangevende comforteigenschappen te ontdekken. Vanaf dit voorjaar staat de nieuwe Renault Espace bij de Renault dealer in de showroom.

De bijzondere rijervaring van de nieuwe Renault Espace wordt grotendeels bepaald door het Renault Multi-Sense®-systeem. Het karakter van de motor, transmissie, chassis, demping, besturing en de ambiance aan boord (instrumentenpaneel, motorgeluid en ambianceverlichting) worden feilloos afgestemd op de wensen van de bestuurder. Het Multi-Sense®-systeem heeft vijf verschillende settings en biedt op ieder gewenst moment de juiste rijervaring.

Het hart van het Multi-Sense®-systeem wordt gevormd door het 4Control®-onderstel met vierwielbesturing. Dat wordt in de nieuwe Espace voor het eerst gecombineerd met Electronic Damper Control, wat de rijeigenschappen in alle opzichten verbetert. En dankzij een overvloed aan rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties is het gevoel van veiligheid in hoge mate aanwezig.

 

De nieuwe Espace profiteert van Renaults expertise op het gebied van turbotechniek en downsizing. De efficiënte benzine- en dieselmotoren, al dan niet in combinatie met de nieuw ontwikkelde EDC-transmissie met dubbele koppeling, zorgen samen met de verbeterde aerodynamica (Cw: 0,30) en het lagere gewicht (-250 kg) voor 20% verbruiksreductie ten opzichte van de vorige generatie Espace.

 Crossover met royale afmetingen

De nieuwe Renault Espace is 4,86 meter lang, 1,89 meter breed en 1,87 meter hoog. Het formaat verhult direct zijn genereuze karakter. Maar met zijn geprononceerde wielkasten, grote grille en ruime bodemvrijheid heeft hij ook een krachtige uitstraling. De bovenste helft van het koetswerk oogt juist elegant dankzij de vloeiende lijnen van de verchroomde raamlijsten. De relatief lage daklijn versterkt de visuele bodemvrijheid die is toegenomen tot 16 centimeter (+4 cm). De lange wielbasis van 2,88 meter (+16 cm t.o.v. Grand Espace) is mede verantwoordelijk voor de enorme binnenruimte.

Nieuwe carrosseriekleuren

De Renault Espace is leverbaar met keuze uit negen exterieurkleuren, waarvan één niet-metallic kleur: Blanc Glacier. De overige metallic kleuren zijn Gris Cassiopée, Gris Platine, Beige Dune, Bleu Céleste, Marron Glacé, Noir Etoilé en Blanc Nacré. De speciale kleur Noir Améthyste is voorbehouden aan de Initiale Paris-versie.

Standaard wordt de Renault Espace geleverd met een panoramische voorruit dat tot boven de voorstoelen reikt. Met een enorm oppervlak van 2,8 m2 staat deze voorruit garant voor uitzonderlijk veel lichtinval. Hij is ook optioneel leverbaar met een elektrisch bedienbaar glazen schuifdak, dat nóg meer licht toelaat in het interieur.

Herkenbare identiteit

De nieuwe Espace is de eerste Renault met de nieuwe LED-dagrijverlichting in een asymmetrische C-vorm. Deze nieuwe signatuur geeft de Espace en toekomstige Renault-modellen een direct herkenbare identiteit. Full LED-verlichting voor dim- en grootlicht behoort tot de standaarduitrusting. De lichtbundel is 20% krachtiger dan die van een halogeenlamp en nadert de lichtintensiteit van daglicht. Ook de ruim bemeten achterlichten zorgen met hun ‘LED-strepen’ voor een herkenbaarheid en een hoogwaardige uitstraling.

Oogstrelend interieurconcept

De versnellingspook van de automatische EDC-transmissie (Efficient Dual Clutch) op de zwevende middenconsole symboliseert de nieuwe designtaal van Renault. De fraai ontworpen pookknop biedt een fijne houvast en goede ondersteuning voor de pols bij het bedienen van het R-Link 2 multimediasysteem. De ‘Shift-by-Wire’-techniek zorgt tevens voor een soepel schakelgedrag zonder gebruik van een kabel.

Het design van het dashboard is geïnspireerd op de vleugel van een vliegtuig. Ook de verlichting rond de middenconsole en de B-stijlen, de head-up display en het grote beeldscherm van het R-Link 2 multimediasysteem zouden niet misstaan in de cockpit van een vliegtuig. ’s Avonds zorgt de aanpasbare sfeerverlichting (groen, blauw, rood, geel of paars) rond de middenconsole en B-stijlen voor een prettige ambiance aan boord.

Businessclass

De comfortabele voorstoelen met een brede hoofdsteun vallen op door hun omhullende vorm. De bovenkant van de rugleuning is geschikt voor passagiers van elk formaat en de hoge zitpositie is extra prettig tijdens lange ritten. De stoelhoogte, de hoek van de rugleuning en de lendensteun zijn elektrische verstelbaar via knoppen langs de stoel en via het R-Link 2-systeem. Het geheugen van de stoel onthoudt tot zes voorkeursinstellingen. De stoel is over een afstand van 24 centimeter in de lengterichting verstelbaar. Het zitvlak is tot wel zes centimeter te verlengen. De voorstoelen van de Initiale Paris-uitvoering zijn zelfs op tien manieren verstelbaar. De tweede zitrij wordt gevormd door drie identieke, separate stoelen. De derde zitrij biedt plaats aan twee extra passagiers.

One Touch Folding Seats

Voor de nieuwe Espace hanteerde Renault een nieuwe benadering van het modulaire interieur. Met de One Touch-functie zijn de stoelen van de twee achterste zitrijen zeer eenvoudig neerklapbaar, individueel of allemaal tegelijk, ongeacht de positie van de hoofdsteunen. Als de stoelen zijn neergeklapt ontstaat er een bagageruimte van maar liefst 2.101 liter voor de vijfzitter en 2.035 liter voor de zevenzitter. De One Touch-functie werkt als volgt:

 • Vanuit de bestuurdersstoel, door via het R-Link 2 multimediasysteem de neer te klappen stoelen te selecteren
 • Vanuit de bagageruimte, door de neer te klappen stoelen te selecteren via de controlunit links in de kofferbak
 • Handmatig, via de stoelhendel aan de zijkant van de zitting

 

Als wordt gekozen om alle stoelen neer te klappen, zakken de stoelen als dominostenen één voor één in elkaar.

Renault Espace Initiale Paris

Met de Initiale Paris-versie van de nieuwe Espace introduceert Renault tevens zijn nieuwe vlaggenschip. Dankzij de extra rijke uitrusting, perfecte afwerking en unieke carrosseriekleur Noir Améthyste valt hij ongetwijfeld op in het verkeer. Zijn moderne interieur met generfd nappa-lederen bekleding is in twee versies leverbaar: verlopend in kleur van Lune Grey naar bruin, of uni-bruin.

Exclusieve exterieurdetails

 • Speciale metaallak Noir Améthyste in aanvulling op het standaard kleurenpalet
 • Speciale 19-inch wielen
 • Initiale Paris-badges op de flanken, onder het Renault-logo en op de achterklep

Speciale aandacht voor interieur en comfort

 • Generfd nappa-lederen bekleding in bruin of verlopend van Lune Grey naar bruin
 • Met nappa-leder bekleed stuurwiel, deurpanelen en armsteunen
 • Dashboard met sierstiksel
 • Verwarmbare voorstoelen met massagefunctie en tienvoudige verstelmogelijkheid
 • Optionele verwarmbare stoelen op tweede zitrij
 • ‘Relax’-hoofdsteunen voor de zitplaatsen op de eerste en tweede zitrij
 • Extra sterk getinte, gelamineerde zijruiten voor betere geluidsisolatie met zonwering
 • Initiale Paris-badges op de dorpels, het stuur, de bovenkant van de leuning van de voorstoelen (in reliëf) en decoratieve afwerking op de achterzijde van de hoofdsteunen

De nieuwe Renault Espace Initiale Paris is verkrijgbaar met de Energy TCe 200 EDC benzinemotor en met de Energy dCi 160 EDC dieselmotor.

Dienstverlening die nog een stap verder gaat

Met Initiale Paris bouwt Renault aan een oprechte, open en uitnodigende relatie met zijn klanten. Speciaal voor de Initiale Paris modellen biedt Renault innovatieve extra diensten aan in twee pakketten die het leven gemakkelijker maken.

Het Initiale Paris Pakket omvat:

 • Uitgebreide garantie, met onder andere hulp bij autopech.
 • Extra service wanneer de klant zijn sleutel verliest, bandenpech heeft, of bijvoorbeeld als de klant zonder brandstof staat. En indien nodig bij pech zelfs een vervangende auto.
 • Alle verwachte werkzaamheden die in het Onderhouds- en Garantieoverzicht benoemd worden (werkzaamheden die worden aanbevolen door de fabrikant, zoals olie verversen, elektronische en veiligheidstesten).
 • Vervanging van slijtagedelen, uitgezonderd banden.

In aanvulling op de diensten van het Initiale Paris Pakket biedt het Initiale Paris Sérénité Pakket het volgende tijdens onderhoudsbeurten:

 • Haal- en brengservice
 • Vervangende auto
 • Premium wasbeurt voor de carrosserie en reiniging van het interieur
Categorie:
Tag(s):