donderdag, 26. maart 2015 - 20:11 Update: 26-03-2015 20:38

Deel Tweede Kamer zegt vertrouwen in staatssecretaris Van Rijn op

Deel Tweede Kamer zegt vertrouwen in staatssecretaris Van Rijn op

Vanwege de problemen rond de pgb's heeft een deel van de Tweede Kamer het vertrouwen opgezegd in staatssecretaris Van Rijn (PvdA) .

Hiervoor diende de SP een motie van wantrouwen in, die steun kreeg van de PVV, de Partij voor de Dieren en 50Plus. Een meerderheid was dus  tegen de motie.

SP-Kamerlid Renske Leyten, die ook de motie had ingediend, is van mening dat Van Rijn zich 'onmachtig' heeft  getoond om de problemen op te lossen en had felle kritiek op het herstelplan dat er inmiddels ligt. Dit melden meerdere media donderdag.

Leyten in het AD: 'Er ligt een herstelplan van 47 pagina's maar zonder oplossing voor de mensen die zonder geld zitten.Want ondanks alle beloften dat de betalingen topprioriteit hebben, zitten mensen zonder geld. Met beloften koop je geen brood.'

Andere partijen maken zich ook steeds meer zorgen over de problemen rond de pgb's , maar wilden de staatssecretaris toch niet naar huis sturen. De Kamer wilde wel dat de staatssecretaris een datum zou noemen wanneer de problemen moeten zijn opgelost.

Van Rijn liet uiteindelijk weten wel met de datum 15 mei te kunnen leven. Hij maakte nog wel een licht voorbehoud: de uitkomsten van een al eerder toegezegd onderzoek naar de SVB zouden nog tot andere inzichten kunnen leiden. 

Provincie:
Tag(s):