vrijdag, 24. april 2015 - 9:01

Degradatiekrakter NAC-Heracles op de tocht

Degradatiekrakter NAC-Heracles op de tocht
Foto: SXC
Breda

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) NAC BREDA houdt zijn hart vast. De club in degradatienood kan vandaag zomaar te horen krijgen dat het Rat Verlegh Stadion toch niet veilig genoeg meer is tijdens wedstrijden. In dat geval gaat de degradatiekraker van zaterdagavond met Heracles Almelo ook zeker niet door.

De problemen met de hoofdtribune van het stadion zijn al langer bekend. Er is sprake van betonrot en scheuren. In eerste instantie stelde de gemeente Breda dat de tribune bij normaal gebruik veilig was. Nieuwe berekeningen laten een heel ander beeld zien.

"Donderdagochtend werd duidelijk dat het effect van de krachten in combinatie met reeds opgetreden scheuren dermate onvoorspelbaar is, dat zonder maatregelen de hoofdtribune niet veilig gebruikt kan worden", laat de gemeente Breda in een verklaring weten.

Vandaag wordt de hoofdtribune gestut. Zodra de stempels zijn geplaatst, worden nieuwe tests uitgevoerd. Daarbij schakelt de gemeente de Onderzoeksraad voor Veiligheid in. Als de uitkomst negatief is, zal de degradatiekraker zaterdagavond tegen Heracles worden uitgesteld.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):