woensdag, 28. januari 2015 - 13:07 Update: 28-01-2015 13:51

Derde No Surrender lid opgepakt in onderzoek ontvoeringen

Lid No Surrender door politie opgepakt in onderzoek ontvoeringen
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Dinsdag heeft de politie een 20-jarige man uit Groesbeek aangehouden. 'Hij wordt verdacht van wederrechterlijke vrijheidsberoving en overtreding van de Wet Wapens en Munitie', meldt de politie woensdag.

'De man werd al gezocht in een langer lopend onderzoek', aldus de politie. In oktober 2014 startte de politie een onderzoek nadat er in Dodewaard een grote hennepkwekerij werd opgerold. Daar werden zes mannen uit Nijmegen aangehouden, die op 3 februari voor de rechter moeten verschijnen.

Ontvoeringen

Kort na het oprollen van de hennepkwekerij in Dodewaard, werd in Nijmegen een familielid van één van de verdachten bedreigd en ontvoerd. Enkele dagen later werd een Nijmegenaar in de Lijnbaanstraat ontvoerd. Hij werd door enkele mannen in hun auto meegenomen en bedreigd.

Eerdere aanhoudingen

De politie heeft op 13 januari al drie verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met de ontvoeringen. Daarbij werden ook doorzoekingen gedaan, onder mee door een speciale eenheid van Defensie. Vast is komen te staan dat twee van deze drie verdachten lid zijn van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG), te weten No Surrender.

Onderdak bij ander clublid

De 20-jarige Groesbeker die op 27 januari is aangehouden, is ook lid van OMG No Surrender. De man hield zich schuil bij een ander lid van de motorclub in Oss, waar hij ook is aangehouden. De politie zet het onderzoek voort en doet op dit moment geen verdere mededelingen.

Provincie:
Blik op 112: