zondag, 1. februari 2015 - 15:21

Derijck bewijst Feyenoord vriendendienst met eigen goal

Derijck bewijst Feyenoord vriendendienst met eigen goal
Foto: SXC

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Timothy Derijck, oud-Feyenoorder en tegenwoordig in dienst van ADO Den Haag, maakte tijdens de 2-1 nederlaag van ADO Den Haag in de Kuip alweer zijn derde eigen doelpunt van het seizoen. Stevent Derijck af op het record meeste eigen doelpunten in de Eredivisie? Bij ADO Den Haag is hij in ieder geval mederecordhouder.

Dat record staat nog altijd op naam van de Braziliaanse verdediger Marilia. Marilia was in dienst van Sparta Rotterdam toen hij in totaal zes keer zijn eigen doelman passeerde. Timothy Derijck speelt in ieder geval nog de komende tijd in Nederland en Marilia is al een tijd weg, dus de Belgische verdediger zou zomaar eens dat record kunnen pakken.

Een aantal spelers speler die hetzelfde twijfelachtige kunststukje presteerde waren Thomas Baelum, Alje Schut en Adrie Pelkmans. De Deen schoot in het seizoen 2007/2008 ook de bal drie keer achter zijn eigen doelman. Alje Schut deed het in het seizoen 2010/2011 namens FC Utrecht en Adrie Pelkmans in 58/59 bij NAC Breda.

Bij ADO Den Haag deelt Derijck het totale aantal eigen doelpunten namens ADO Den Haag metAad Mansveld en Heini Otto. Ook zij schoten als ADO-speler in totaal vier keer in eigen doel.

Categorie: