vrijdag, 15. mei 2015 - 14:55 Update: 15-05-2015 15:51

Dertienjarige joyrider richt ravage aan en ramt boom

Joyrider (13) ramt auto en botst frontaal op boom
Foto: fbf
Den Bosch

Een 13-jarige joyrider heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de vlucht voor de politie met gedoofde lichten al slingerend een auto aangereden en is vervolgens de bocht uitgevlogen waarna hij frontaal op een boom botste. Dit meldt de politie vrijdag.

Agenten hielden vervolgens twee minderjarige jongens rond 4.30 uur aan op de Jan Sluytersstraat. Een 13-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch werd achter het stuur aangetroffen; de bijrijder is een 16-jarige Eindhovenaar. Beiden zijn ongedeerd.

Even daarvoor zag een politiesurveillance een auto op de Hesselstraat midden op de rijbaan stilstaan. Vervolgens reed deze achteruit met gedoofde lichten om vervolgens om te keren. De politie wilde daarop het voertuig controleren. 

Het voertuig met gedoofde lichten reed slingerend en met verhoogde snelheid door de straten, alsof de bestuurder het voertuig onvoldoende onder controle had. Op de Piet Slagerstraat botste het voertuig tegen een aldaar geparkeerde personenauto. 

Deze liep onder meer flinke schade op aan de achterzijde. Ondanks de botsing reed het voertuig door en vloog in de Jan Sluytersstraat uit de bocht. Kort hierna konden de inzittenden worden aangehouden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):