woensdag, 15. april 2015 - 0:05 Update: 19-12-2015 14:39

Diesel oldtimers door uitspraak rechtbank 'sloopwaardig'

Diesel oldtimers door uitspraak rechtbank 'sloopwaardig'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Haarlem

De rechtbank Noord-Holland heeft op 13 april in een proefprocedure geoordeeld dat de beperking van de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers niet onrechtmatig is.

Per 1 januari 2014 is de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor diesel-oldtimers die korter dan 40 jaar in gebruik zijn, afgeschaft. Rechtbank Noord-Holland oordeelt nu in een proefprocedure over deze afschaffing dat die niet in strijd is met het internationaal recht of dat van de Europese Unie. Aan een eerder toegekende vrijstelling kan de oldtimerbezitter volgens de rechtbank niet het vertrouwen ontlenen dat deze nooit zou worden ingetrokken.

Pijnlijke uitspraak voor oldtimerbezitter

De uitspraak doet pijn voor de belangenvereniging Vrijstelling Oldtimers, die al sinds de wetswijziging van de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers vecht doormiddel van twee proefprocessen.

Het gaat om de procedures bij de rechtbank Zuid-Nederland en die bij de rechtbank Noord-Holland. Beide zaken zijn verloren. Volgende week dient nog een derde proefprocedure. Daarna zal Vrijstelling Oldtimers overwegen of ze in hoger beroep zullen gaan. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):