maandag, 2. februari 2015 - 22:26

Dinsdagochtendspits moet rekening houden met gladde wegen

Opnieuw waarschuwing voor gladde wegen
Foto: fbf
De Bilt

Het KNMI waarschuwt voor opnieuw gladde wegen tijdens de dinsdagochtendspits.

Er trekken winterse buien over het land die voor lokale gladheid door hagel of sneeuw kunnen zorgen. Ook kan het plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten of door aanvriezing.

Komende nacht is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden en komt er met name in de kustprovincies nog een enkele bui voor. In opklaringen kan er mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt iets onder het vriespunt en is er opnieuw kans op gladheid door bevriezing of aanvriezing. Er staat een meest zwakke zuidwestelijke wind. Aan de kust komt de wind uit het westen.

In de ochtend zal de mist geleidelijk optrekken en dan laat de zon zich geregeld zien. Op een enkele bui na, is het overwegend droog. In het zuidoosten is er hardnekkige nevel en laaghangende bewolking. De maximumtemperatuur ligt rond 5 graden, in het zuidoosten wordt het niet warmer dan een graad of 3. De wind is aanvankelijk zwak en zuidwestelijk, maar in het westen en noorden van het land wordt de wind geleidelijk zwak tot matig uit een noordelijke richting. (Bron: KNMI)

Provincie:
Tag(s):