maandag, 9. maart 2015 - 11:46 Update: 09-03-2015 20:56

Docenten UvA verklaren zich solidair met protest in Maagdenhuis

Studenten en docenten rechtenfaculteit verklaren  zich solidair met protest in Maagdenhuis
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het College van Bestuur en Rethink komen maandagmiddag om 13.30 uur bij elkaar in de muziekzaal CREA. Docenten die zich hebben verenigd in Rethink UvA hebben hun zorgen uitgesproken naar het bestuur van de universiteit.

Volgens hen is er ondanks herhaalde pogingen, niets ondernomen om de vertrouwensband tussen docenten, studenten en het bestuur te herstellen. Dit schrijft Trouw maandag. Docenten hadden woensdag een ultimatum tot maandagmiddag gesteld. Dit weekend hebben nu ook de docenten en studenten van rechtenfaculteit aan de UvA zich aangesloten bij Rethink, zo weet het Parool.

De protesterende docenten, die zich hebben verenigd in Rethink UvA zijn van mening dat er ook op de rechtenfaculteit gebrek aan inspraak, transparantie en democratie is. De rechtenstudenten gaan deze week eisen opstellen.

Rethink vindt dat het bestuur van de universiteit de vertrouwensrelatie moet herstellen en dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de financiële situatie van de universiteit.

Uit protest tegen het huidige bestuur en beleid wordt door een groep studenten  het Maagdenhuis, het bestuurspand van de UvA nog steeds bezet . Rethink UvA sloot zich deze week aan bij het protest.

Provincie: