zaterdag, 25. april 2015 - 17:24 Update: 27-04-2015 19:18

Dodental aardbeving Nepal al boven de 4.000

Foto van output aardbeving | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Napel

Het aantal doden als gevolg van de zware aardbeving in Nepal van afgelopen zaterdagochtend is inmiddels opgelopen tot boven de 4.000. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Nepal maandag laten weten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders af om naar Nepal te reizen. Zaterdagochtend stond de teller van dodelijke slachtoffers als gevolg van de zware beving al meer op 2.500. Het land heeft zaterdag de noodtoestand afgekondigd.

In Nepal zijn op dit moment ook Nederlanders. Geen van hen wordt op dit moment vermist. Het ministerie adviseert Nederlanders die zich op dit moment op een veilige plaats in Nepal bevinden, daar te blijven en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen. Nederland heeft geen ambassade in Napel.  

Nepal werd zaterdag opgeschrikt door de aardbeving met een kracht van 7.9 op de schaal van Richter. De schokken werden tot in India gevoeld. Zaterdagavond vertrok een USARNL-team van 62 Nederlanders en 8 honden naar rampgebied Nepal. Daarnaast stelde Nederland vier miljoen euro beschikbaar voor humanitaire hulp.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):