dinsdag, 17. maart 2015 - 9:11 Update: 17-03-2015 9:12

Doorbraak in onderzoek dood Ewoud Siegers​ uit Gouderak

Doorbraak in onderzoek dood Ewoud Siegers​ uit Gouderak
Foto: Politie
Gouda

Met de aanhouding van een 43-jarige inwoner uit Gouda verwachten de politie en het Openbaar Ministerie een doorbraak te hebben geforceerd in het onderzoek naar de dood van de eveens 43-jarige Ewoud Siegers uit Gouderak.

orbraak in onderzoek dood Ewoud Siegers Gouda - Met de aanhouding van een 43-jarige inwoner uit Gouda verwachten de politie en het Openbaar Ministerie een doorbraak te hebben geforceerd in het onderzoek naar de dood van de eveens 43-jarige Ewoud Siegers uit Gouderak. Het lichaam van de man werd zaterdag 6 december levenloos aangetroffen in het water van het park Noorderhout. Ewoud was toen al een paar dagen vermist.

Sinds het aantreffen van het lichaam van Ewoud werkte een groot team van rechercheurs onder leiding van een officier van justitie aan het oplossen van deze zaak. Zo vond er een uitgebreid onderzoek plaats op de vindplaats van het stoffelijk overschot, hield de politie een uitgebreid passanten- en buurtonderzoek. Ook plaatste de politie enkele stoepborden en flyerden agenten in de hoop op meer informatie over het leven van de 43-jarige man en zijn overlijden. In het regionale opsporingsprogramma Team West was geregeld aandacht voor deze zaak, evenals in Opsporing Verzocht.

Aanhouding

Dinsdag 17 maart kon de politie een aanhouding verrichtten. De nu aangehouden man wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Ewoud Siegers. De politie zet het onderzoek ook de komende dagen onverminderd voort. De aangehouden verdachte zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat politie en het Openbaar Ministerie zeer terughoudend zijn in het verdere verloop van het onderzoek en de rol van de 43-jarige Gouwenaar. Direct na de aanhouding vonden onder leiding van de rechter-commissaris op een aantal plaatsen in Gouda doorzoekingen plaats. De politie verwacht dat deze doorzoekingen waarbij forensische experts zijn betrokken enige tijd in beslag zal nemen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):