vrijdag, 13. maart 2015 - 20:42

Doorzoekingen in onderzoeken naar merkvervalste artikelen

Doorzoekingen in onderzoeken naar merkvervalste artikelen
Almere

De FIOD heeft donderdag op twee verschillende locaties in Almere vervalste merkkleding en schoenen in beslag genomen. De goederen lagen opgeslagen in verschillende opslagunits. Hierbij is een verdachte uit Almere aangehouden voor verhoor. De goederen zijn afgevoerd en worden vernietigd.

Woensdagavond heeft de FIOD in een ander onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket ook doorzoekingen gedaan in 24 boxen in een opslagruimte in Amsterdam. Hierbij zijn duizenden merkvervalste artikelen in beslag genomen. Een aantal boxen was ingericht als showroom, de andere boxen dienden voor de opslag van de voorraden merkvervalste artikelen. Het leek een soort winkelcentrum voor merkvervalste artikelen. De FIOD heeft artikelen van verschillende merken in beslag genomen, het ging met name om kleding, schoenen en parfum. De merkvervalste goederen zijn inmiddels vernietigd. Een persoon die aanwezig was in de opslag is aangehouden voor verhoor, hij is inmiddels weer heengezonden.

 

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Het verstoort de goede werking van de (interne) markt, brengt een onwenselijke zwarte geldstroom teweeg en brengt de consumentenbescherming in het gedrang. Daarom treedt de overheid hier tegen op.

Provincie:
Blik op 112: