maandag, 6. april 2015 - 16:13 Update: 06-04-2015 16:19

Dordtenaar (21) met scheur in schedel buiten levensgevaar

Dordtenaar (21) met scheur in schedel buiten levensgevaar
Foto: Archief EHF
Dordrecht

De 21-jarige Dordtenaar, afgelopen zaterdag bij een beestachtige mishandeling een gebroken straattegel tegen zijn hoofd kreeg gegooid en daarbij een schedelbasisfractuur opliep, is buiten levensgevaar. Dit heeft de politie maandagmiddag laten weten.

‘Rechercheurs zetten alles op alles om de dader(s) te vinden en doen een beroep op getuigen op zich te melden’, aldus de politie. Het slachtoffer en twee vrienden verlieten zondagochtend rond 03.40 uur een feest in het Energiehuis in Dordrecht. Ze liepen naar hun fietsen op de Lijnbaan ter hoogte van de Touwslagerstraat, naast Het Energiehuis.

Straattegel kapot gegooid

Ze werden daar zonder enige reden uitgescholden door een groepje jongeren. Deze gooiden ook een straattegel kapot om het trio vervolgens mee te bekogelen. Het slachtoffer werd vol geraakt op zijn hoofd. De jongen ligt in een Rotterdams ziekenhuis en is inmiddels buiten levensgevaar. Dat is een klein wonder want hij heeft scheur in zijn schedel, bloeding in het hoofd en een hersenkneuzing.

Dringende getuigenoproep

De politie zet alles op alles om de daders aan te houden. Het is van belang om met zoveel mogelijk getuigen spreken, mensen die eventueel filmpjes of foto's hebben gemaakt  én met mensen die denken te weten wie hier achter zit. Het feest was rond die tijd afgelopen dus voldoende publiek moeten dit hebben meegekregen.

Provincie:
Blik op 112: