vrijdag, 30. januari 2015 - 16:04 Update: 31-01-2015 12:49

Dossieroverzicht van al het nieuws rond de gijzeling bij de NOS

'Dank aan die twee geweldige mannen van de beveiliging'
Foto: NOS
Hilversum

Algemeen directeur van de NOS, Jan de Jong, heeft vrijdag tijdens een personeelsbijeenkomst van de NOS, teruggeblikt op de gebeurtenissen van donderdagavond waarbij de gewapende Tarik Z. de studio binnendrong en 10 minuten zendtijd eiste in het Achtuurjournaal.

Daarbij was hij vol lof over de twee beveiligers die uiterst kordaat hebben gehandeld. ‘Ik wil hier dan ook als eerste mijn enorme dank uitspreken. Dank aan die twee geweldige mannen van de beveiliging’, zei De Jong. ‘Dank aan de politie Gooi en Vechtstreek voor hun geweldige en snelle actie. En dank aan alle technici en NOS-collega’s die het hoofd koel hielden en ervoor zorgden dat iedereen zo snel mogelijk veilig buiten stond’, aldus De Jong. 

Met de twee beveiligers gaat het ‘naar omstandigheden goed’ zei De Jong. De twee mannen willen uit de publiciteit blijven en zijn ‘monter en opgewekt’. ‘Dat tekent hun professionaliteit’, aldus De Jong. De beveiliger die indringer Tarik Z. naar een lege televisiestudio bracht en bij hem bleef, ‘heeft het beleefd als een avontuur’.

Lees alles over:
Provincie: