maandag, 2. februari 2015 - 19:33

Draconische schorsing voor Klaas-Jan Huntelaar na beenveeg

Foto van voetballers op veld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) KLAAS-JAN HUNTELAAR moet zes wedstrijden (!) brommen. Zijn beenveeg tegen Hannover 96 levert de spits van Schalke 04 een flinke schorsing op.

In Duitsland wordt al gesproken van een draconische straf. Een vertaling van 'overdreven streng' of 'nietsontzeggend streng'. Maar een voetballer vervult nu een eenmaal een voorbeeldfunctie. En wat Huntelaar zaterdag deed... Waarom? Een antwoord heeft hij nog steeds niet gegeven in de media.

In de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 (1-0) schopte hij de wegsprintende Manuel Schmiedebach van achteren vol onderuit. Met zijn linkervoet zonder dat een mogelijkheid om de bal te raken. Daardoor dupeert hij zijn ploeg extra, omdat (morgen) dinsdag de kraker tegen FC Bayern München op het programma staat.

Schalke 04 heeft reeds aangekondigd in beroep te gaan tegen de straf. Het was voor Huntelaar zijn eerste directe rode kaart in Duitse dienst. Eind 2012 werd de Achterhoeker tegen SC Freiburg voor het laatst voortijdig weggestuurd. Toen pakte hij in de slotfase, bij een 3-1 achterstand, twee gele kaarten vlug achter elkaar.

Categorie:
Tag(s):