woensdag, 8. april 2015 - 14:06 Update: 08-04-2015 22:53

Drie jaar cel voor derde overvaller Goldies

Den Bosch/Deurne

De ‘derde overvaller’, die indirect betrokken was bij de overval op juwelier Goldies op 28 maart 2014, is woensdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Dit heeft de rechtbank woensdag bekendgemaakt.

De 28-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats werd door de rechtbank veroordeeld voor het medeplegen van een mislukte gewapende overval op de juwelier in Deurne.

Op 28 maart 2014 gingen twee overvallers de juwelierszaak in Deurne binnen. Eén van de mannen liep naar de eigenaar van de winkel en spoot met een vloeistof in de richting van diens gezicht. De eigenaar raakte vervolgens in worsteling met de overvallers, die klappen en schoppen uitdeelden. Ook werd de eigenaar bedreigd met onder meer een (nep)vuurwapen. 

De partner van de eigenaar hoorde het tumult vanuit het kantoor achter in de winkel en zag op bewakingsbeelden wat er gebeurde. Ze beschoot de twee overvallers met een vuurwapen. Zij overleden beiden aan hun verwondingen. 

Ontkent

De 28-jarige man werd later aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Hij kende de overvallers, waarvan er één bij hem in huis woonde. De man ontkent iets met de overval te maken te hebben.

Provincie: