woensdag, 30. september 2015 - 16:52 Update: 30-09-2015 17:14

Drie mannen aangehouden na geweld tegen politiemensen

Drie mannen aangehouden na geweld tegen politiemensen
Foto: Bon
Beinsdorp

Dinsdagavond heeft de politie rond 20.00 uur een 28-jarige Hillegommer en twee mannen van 56 en 25 jaar uit Beinsdorp aangehouden. 'De mannen zijn opgepakt in een woning aan de Hillegommerdijk', meldt de politie woensdagmiddag.

De politie deed onderzoek na een verkeersongeval, eerder die avond. Rond 18.45 uur was een groepje wielrenners op de Hillegommerdijk gesneden door een automobilist, waarna een aantal van die wielrenners ten val kwam. Een van de fietsers raakte zwaargewond aan zijn arm. Na het ongeval is de automobilist gestopt, waarna hij de renners uitschold en hen de nodige bedreigingen toewierp. Vervolgens is de man weer ingestapt en weggereden.

Keel dichtgeknepen

Op aanwijzingen van getuigen werd de automobilist aangetroffen in een woning aan de Hillegommerdijk en door de politie aangehouden. Het gaat om de 28-jarige Hillegommer. Tijdens de aanhouding bleek er in de woning een groep mannen aanwezig te zijn, die probeerden de aanhouding van de Hillegommer te beletten. Daarbij werd de keel van een politieman dichtgeknepen en werd een andere agent de woning uitgewerkt. Een andere agent, die zijn collega's te hulp schoot, werd ook door de mannen aangevallen. Bij de aanhouding heeft de politie gebruik gemaakt van pepperspray. Later die avond zijn in de woning de twee Beinsdorpers aangehouden. Alle verdachten zijn voor onderzoek naar het bureau gebracht en zitten nog vast.

Onacceptabel

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Meer informatie vindt u op de speciale themapagina over geweld tegen politie en hulpverleners.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):