zondag, 26. april 2015 - 10:37

Drie ramkrakers aangehouden na wilde achtervolging

Drie ramkrakers aangehouden na wilde achtervolging
Foto: Archief MV
Hengelo

De politie heeft zondagnacht 26 april drie mannen aangehouden na een ramkraak bij een supermarkt op de Boekeloseweg in Hengelo. De mannen ramden de pui van het pand en trokken een mobiele pinautomaat naar buiten. Daarna zijn ze met een geldbedrag gevlucht. Agenten hebben de drie na een achtervolging in de wijk Tuindorp aangehouden. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig.

Een oplettende getuige zag de ramkraak gebeuren en belde meteen de politie. Agenten hebben de achtervolging ingezet. Ze kwamen de auto van de verdachte tegen op de Meijersweg. De verdachten probeerden te vluchten door met hun auto het trottoir op te gaan. Een politieauto heeft de vluchtweg geblokkeerd en raakte de auto van de verdachten. Daarna gingen er vier mannen vandoor. De wijk is afgezet en agenten zijn met politiehonden op zoek gegaan naar de verdachten.

Aanhouding verdachten

Na een zoektocht zijn twee mannen van 24 en 37 jaar aangehouden op de Vijverlaan. De derde verdachte, een 30-jarige man, is aangehouden op de Kalenderstraat. Eén van de verdachten is gebeten door een politiehond en moest worden behandeld. De vierde verdachte, een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk, is helaas nog niet gevonden.

Oproep voor getuigen en aantreffen spullen

In de auto vonden agenten geld. Vermoedelijk gaat het om de gehele buit van de ramkraak. Tijdens de achtervolging hebben de verdachten kleding en spullen achtergelaten. Een deel van de kleding is gevonden. De politie zoekt zondagmorgen met een speurhond naar overige spullen. Wijkbewoners die kleding aantreffen op straat of in hun tuin worden verzocht contact op te nemen met de politie. Er wordt een buurtonderzoek gedaan. Hebt u informatie over deze zaak? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of online

Provincie: