vrijdag, 8. mei 2015 - 20:50 Update: 08-05-2015 21:14

Drie-sterren chefkok Boerma opent restaurant in Krasnapolsky

Drie-sterren chefkok Boerma opent restaurant in Krasnapolsky
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het geheel gerenoveerde NH Grand Hotel Krasnapolsky krijgt een restaurant waarin chef-kok Jacob Jan Boerma de scepter gaat zwaaien.

Boerma, eigenaar van restaurant 'De Leest', beloond door Michelin met 3 sterren, spreidt zijn vleugels en strijkt begin 2016 neer in de Nederlandse hoofdstad met een nieuw concept. 

De Michelin chef-kok zal ook verantwoordelijk zijn voor het creëren van menu's voor verschillende gastronomische verkooppunten in het hotel, waaronder de nieuwe Grand Café Krasnapolsky, die het begin van 2015 zal worden geopend.

Jacob Jan Boerma is verheugd om een nieuw restaurant in het NH Grand Hotel Krasnapolsky te openen: ‘Het is een fantastische gelegenheid om te beginnen met NH Hotel Group in Amsterdam, vooral in een van de beroemdste hotels van de stad. Ik kijk uit naar de geschiedenis van het Krasnapolsky en mijn eigen stijl van koken te combineren tot een nieuwe, spannende en eigentijdse culinaire tempel te presenteren’, stelt Boerma. 

Boerma zal zijn restaurant De Leest in Vaassen niet sluiten. ‘In Vaassen zetten we de fundamenten en het heeft gebracht naar waar we nu zijn. Zonder het succes van restaurant De Leest zou ik deze kans niet hebben gekregen. De Leest is en zal de kweektuin blijven voor alle gerechten die ik zal maken voor het menu in Amsterdam’, aldus Boerma. 

Provincie: