woensdag, 6. mei 2015 - 10:58 Update: 06-05-2015 20:37

Drie vrachtwagens betrokken bij aanrijding op A67 Gelderop

Drie vrachtwagens betrokken bij aanrijding op A67 Gelderop
Gelderop

De traumahelikopter is woensdagochtend om even voor 08.00 uur opgeroepen om assistentie te verlenen bij een ongeval bij Gelderop op de A67 van Turnhout naar Eindhoven. Om de helikopter te laten landen werd de rijbaan afgesloten tussen de Belgische grens en Hapert. Dit meldt de VID woensdag op de website.

Een vrachtwagen en een auto van Rijkswaterstaat waren met elkaar in botsing gekomen en er zou sprake zijn van letsel en beknelling. De vrachtwagen is door de aanrijding gekanteld. Vier ambulances en de brandweer werden opgeroepen. Eén chauffeur zou bekneld zijn geraakt door het ongeval.

De brandweer heeft de beknelde chauffeur bevrijd waarna hij per ambulance is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Rond 12.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

Nieuw ongeval

Er gebeurde vervolgens nog een nieuw ongeval, nu tussen Geldrop en Leenderheide. Bij dit ongeval zijn drie vrachtwagens betrokken. In één van de vrachtwagens wordt een gevaarlijke stof vervoerd maar deze zou niet lekken. Ten minste een persoon is bekneld geraakt. Ook voor deze aanrijding is een traumahelikopter opgeroepen. 

Provincie: