maandag, 18. mei 2015 - 12:18 Update: 18-05-2015 12:26

Drukke wegen door Pinksteren

Drukke wegen door Pinksteren
Foto: Archief EHF
Den Haag

De ANWB verwacht vrijdagmiddag 22 mei extra drukte op de wegen vanwege het pinksterweekend.

Veel mensen gaan er voor een korte vakantie tussenuit. Vooral op de wegen richting de Veluwe, naar het zuiden en de kust ontstaan in de loop van de middag files.

De piek van de verkeersdrukte ligt vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur. Op tweede pinksterdag wordt het vanaf het middaguur drukker. Dan bezoeken veel Duitsers de Outletstores bij Roermond (N280). Bij mooi weer keren de meeste vakantiegangers aan het eind van de middag terug. Bij slecht weer is dat eerder.

Drukbezochte evenementen:

Middelburg Jazzfestival, 22-25 mei, Libelle Zomerweek Almere, t/m 24 mei,  American Sunday TT-Circuit Assen, 24 mei, Pinksterraces Circuitpark Zandvoort, 23 en 24 mei, Over de Topfestival Lichtenvoorde 24 mei, Friese Elfsteden Rijwieltocht, 25 mei, Opwekking Biddinghuizen, 22-25 mei.

Kijk voor meer uitjes op: www.anwb.nl/landvananwb

België en Frankrijk

Vakantiegangers die naar België en Frankrijk reizen moeten rekening houden met vertraging. Door de werkzaamheden in Maastricht aan de nieuwe tunnel in de A2 is daar extra oponthoud. Verder verwacht de ANWB in België vrijdagmiddag en zaterdag drukte richting de kust op de E40 Brussel – Oostende. In Frankrijk is het vrijdagmiddag en zaterdag druk op de wegen vanuit Parijs richting het westen en zuiden. Met als grootste knelpunt de A7 tussen Lyon en Valence.

Duitsland

In Duitsland loopt het verkeer in het noorden vast rond Hamburg (A1/A7) en in het zuiden rond Stuttgart en München. In Zwitserland wordt het dringen voor de St. Gotthardtunnel (A2) richting het zuiden. De wachttijd loopt op tot twee uur. In Oostenrijk is de meeste vertraging op de B179 tussen Füssen en Reutte.

Voor verkeersinformatie op de buitenlandse wegen via twitter volg: @anwbeuropa. Voor files in Nederland: @anwbverkeer.

Provincie:
Tag(s):