woensdag, 13. mei 2015 - 15:08 Update: 13-05-2015 15:19

Drukte op de weg door Hemelvaartsdag

 Drukte op de weg door Hemelvaartsdag
Foto: Archief EHF

Verkeer in het hele land moet woensdag rekening houden met lange files. Vanwege het begin van het lange hemelvaartsweekend is er veel recreatieverkeer onderweg. Ieder jaar staat de woensdagmiddag voor Hemelvaartsdag garant voor veel vertraging. Dit meldt de VID woensdag.

De VID houdt de hele middag- en avondspits een liveblog bij.

Update 11:52 uur

Het is momenteel bijzonder rommelig op de weg. Er gebeuren opvallend veel ongevallen en op bekende knelpunten is het al flink drukker dan gewoonlijk. Er staat nu al 40 kilometer file. Dat is uitzonderlijk te noemen.

De grootste problemen spelen nu op de A29 bij de Heinenoordtunnel en de A59 bij Waalwijk. Beide snelwegen zijn dicht. Ook op de A2 bij Kerkdriel en de A73 bij Haps zijn ongevallen gebeurd, daar kan het verkeer nog wel passeren.

Update 12:36 uur

Het rommelige begin van de Hemelvaartspits is vooral merkbaar bij Rotterdam en Waalwijk. Vooral op de A16 (richting Dordrecht) en de A59 (richting Zonzeel) is de vertraging groot.

Inmiddels is de A29 bij de Heinenoordtunnel weer vrij. Ook op de A59 is het bergingswerk in de afrondende fase.

Update 13:19 uur

De A59 bij Waalwijk kan elk moment worden vrijgegeven. Verder een lange file op de A1 richting Amersfoort door werkzaamheden bij Muiderberg. Een aannnemer is daar bezig met hoge bewegwijzering aan te brengen. Aangezien de file steeds langer wordt, wordt er gekeken of de aannemer zijn werk kan opschorten tot een gunstiger tijdstip. De rest van de files staan voornamelijk in de regio Rotterdam (A16, A20 (door afgevallen bakstenen van een vrachtwagen, twee voertuigen hebben schade) en het is druk op de A29) en in het zuiden van het land (Eindhoven en Maastricht).

Update 13:50 uur

Het wordt even iets rustiger op de weg dan we de afgelopen uren gewend waren. De A20 is zojuist weer vrijgegeven. Er komt weer wat beweging in de file aan de noord- en oostkant van Rotterdam. Verder vertraging op de A29 bij Numansdorp in beide richtingen door wegwerkzaamheden. Ook de file op de A1 valt op: door wegwerkzaamheden richting Amersfoort staat voor Muiderberg maar liefst 7 kilometer.

Update 14:24 uur

De werkzaamheden op de A1 bij Muiderberg zijn afgerond. De file richting Amersfoort is nog wel 6 kilometer. De eerste vakantiefiles zijn ontstaan in het zuiden van het land bij Breda, Eindhoven en Maastricht. De totale filelengte valt nu nog mee, maar we verwachten in de tweede helft van de middag een snelle toename.

Update 14:33 uur

De werkzaamheden op de A1 bij Muiderberg zijn afgerond. De eerste vakantiefiles beginnen zich te vormen in het zuiden van het land bij Breda, Eindhoven en Maastricht. De totale filelengte valt nu nog mee, maar we verwachten in de tweede helft van de middag een snelle toename.

Provincie:
Tag(s):