zondag, 29. maart 2015 - 12:05 Update: 29-03-2015 21:39

Drukte verwacht door Paasdagen

ANWB verwacht drukte op snelwegen door Paasdagen
Foto: Archief EHF
Den Haag

De ANWB verwacht dat de avondspits op donderdag voor Pasen druk zal verlopen. Op het drukste tijdstip – rond 17.30 uur – staat er in totaal zo’n 250 kilometer file. Ook op tweede paasdag is er drukte op de weg door dagjesmensen en terugkerende weekendgangers, voorspelt de toeristenbond.

Voor veel mensen begint op donderdagmiddag 2 april het paasweekend  en dat is tijdens de avondspits goed te merken. De meeste vertraging is te verwachten op de A1 Amsterdam-Amersfoort, de A2 bij Den Bosch, Eindhoven en Maastricht, A12 bij Arnhem, A27 Utrecht-Breda en op de A58 Breda-Eindhoven. 

Andere knelpunten zijn de wegen naar de recreatiegebieden in Zuid-Holland, Zeeland en op de Veluwe.  Op Goede Vrijdag is er geen ochtendspits. Vanaf 10.00 uur ontstaan files door Duitse toeristen en weekendgangers.  Dat is vooral merkbaar op de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam, op de A12 tussen de Duitse grens en Utrecht en rond Breda op de A16, A27 en de A58.

Tijdens de paasdagen zijn het vooral dagjesmensen die voor drukte zorgen op de wegen. Druk bezochte bestemmingen zijn de Keukenhof in de Bollenstreek, de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel. In het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren altijd veel publiek. Daarnaast wordt op donderdag in Enschede het spektakel ‘The Passion’ opgevoerd. Rond de paasdagen openen de meeste pretparken ook weer hun deuren en ze zullen veel bezoekers  trekken.  Tweede paasdag is er naast recreatieverkeer ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg. Vanaf het middaguur ontstaan vooral in het midden van het land files.

Ook op de wegen in het buitenland is er sprake van paasdrukte. In België is dat het geval op de wegen naar de kust zoals de E40 Brussel – Oostende. In Duitsland is het op donderdagmiddag en op tweede paasdag ook erg druk op de weg. De grootste kans op files is in het zuiden van het land.

 

Tag(s):