woensdag, 4. februari 2015 - 17:57 Update: 05-02-2015 8:19

Duikers Marine helpen met zoektocht naar Urkse vissers

Defensie helpt met zoektocht naar Urkse vissers
Foto: Min. van Defensie
Urk

De Koninklijke Marine heeft woensdag met het defensieschip Zr. Ms. Luymes, duikers en een Remus-duikrobot naar de lichamen van 2 bemanningsleden van visserskotter Z85 Morgenster gezocht. dit meldt het ministerie van Defensie woensdagavond.

Het schip, dat 28 januari in het Kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk verging, had 4 opvarenden aan boord. Inmiddels waren er al 2 lichamen geborgen.

De marine stuurde het hydrografisch opnemingsvaartuig Luymes op verzoek van de burgemeester van Urk. Het schip vertrok gisteren uit Den Helder en nam op weg naar het wrak eerst in Zeebrugge het duikteam aan boord. Ook stapten een Nederlandse opsporingsambtenaar en 2 onderzoekers van de Belgische zeevaartinspectie op.

Remus

​Het marineschip arriveerde vanmorgen vroeg op de plaats van de ramp, die door de Britse kustwacht met boeien is gemarkeerd. Het Kanaal is daar tientallen meters diep. Door de stroming kan er slechts beperkt worden gedoken. De weersomstandigheden zijn momenteel grillig. De Remus (Remote Environmental Monitoring Unit System) heeft sonarapparatuur, die objecten groter dan 10 centimeter ziet.

Provincie:
Blik op 112: