zondag, 12. april 2015 - 9:53 Update: 12-04-2015 16:07

Duits vrijgezellenfeest in Renesse loopt volledig uit de hand

Duits vrijgezellenfeest in Renesse loopt volledig uit de hand
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Renesse

Een groep van 75 Duitsers die in het uitgaansgebied van Renesse op pad waren met een vrijgezellenfeest hebben zich tegen de politie gekeerd. Daarbij raakten twee agenten dusdanig gewond dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis moesten. Ook vier andere dienders deden aangifte van mishandeling.

Zondag 12 april rond 02.40 uur was de groep onderweg vanuit een horecagelegenheid naar de touringcar aan de Hogezoom, waarmee ze vanuit Duitsland naar Renesse waren gekomen. Toen er een vechtpartij ontstond met een andere groep stappers en agenten wilden ingrijpen, keerde de groep zich massaal tegen de politie. Daarbij werd geschopt en geslagen. Portiers moesten bijspringen om de dienders te helpen. Een agent kreeg een bierpul tegen zijn hoofd en een andere agent liep een zware hersenschudding op. Beide zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Vier andere dienders doen aangifte van mishandeling.

Afgevoerd

Toen de rust enigszins was teruggekeerd is de groep in de bus gezet en onder politiebegeleiding naar het cellencomplex bij de Mijkenbroek in Breda afgevoerd. Uiteindelijk zijn er 13 verdachten, op basis van herkenning door de bij de vechtpartij aanwezige agenten, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een persoon is aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De overige Duitsers zijn per touringcar teruggestuurd naar Duitsland.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):