dinsdag, 7. april 2015 - 21:07 Update: 07-04-2015 21:08

Een boodschappentas met vier vuurwapens

Een boodschappentas met  vier vuurwapens
Foto: JPG
Rotterdam

Afgelopen zondag heeft de politie een 30-jarige Rotterdammer en een even oude stadsgenote aangehouden nadat bij de vrouw vier vuurwapens en in hun woning aan de Wolphaertsbocht een hennepkwekerij werden aangetroffen. Dit meldt de politie dinsdag.

Zondagmiddag werd de politie gebeld door een bewoner van de Wolphaertsbocht. De bewoner had een harde knal gehoord. Agenten die een onderzoek instelden vonden een kogelgat. Bij onderzoek rees het vermoeden dat de kogel was afgevuurd vanuit een nabijgelegen woning.

Achtervolging 

Uit die bewuste woning kwam kort daarna een vrouw met haar twee kinderen naar buiten. Zij droeg een grote tas bij zich. De vrouw werd door de agenten aangehouden. Op dat moment sprong een man, haar vriend zo bleek later, van de eerste verdieping naar beneden en sloeg op de vlucht.

Agenten zetten de achtervolging in en riepen de man te stoppen. Omdat de man niet reageerde op de bevelen van de agenten werd  een waarschuwings- en gericht schot gelost. De man klom nog over een hek,  verwondde  zichzelf daarbij aan zijn hand en werd in de Stoppelstraat  in de boeien geslagen.

De vlucht bleek met reden. In de tas van de vrouw bleken vier vuurwapens te zitten. In de woning vonden agenten een tent met negen grote hennepplanten, rijp voor de oogst. Deze zijn vernietigd. De politie doet verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: