zaterdag, 2. mei 2015 - 15:22 Update: 03-05-2015 9:34

Eén dode (48) en tien gewonden na omvallen hoogwerker

Een dode en zeker tien gewonden door omvallen hoogwerker
Foto: fbf
Oosterwolde

Bij een ongeval met een hoogwerker tijdens een evenement in Oosterwolde is zaterdag een 48-jarige man uit Oosterwolden om het leven gekomen.

Ook werden 10 mensen met diverse verwondingen naar ziekenhuizen in Harderwijk en Zwolle gebracht. Twee van hen zijn er ernstig aan toe. Daarnaast is een groot aantal mensen lichtgewond geraakt.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30 uur op een terrein aan de Oostendorperstraatweg in Oosterwolde. De hoogwerker was onderdeel van een evenement. Mensen konden zich in het bakje van de hoogwerker omhoog laten brengen zodat zij een mooi uitzicht over het terrein hadden en foto’s konden maken. Op enig moment kantelde de hoogwerker door nog onbekende oorzaak voorover en kwam in het publiek terecht.

Het dodelijke slachtoffer bevond zich in het publiek. Het is niet bekend hoeveel mensen er exact in het bakje zaten op het moment van het ongeval. Er waren zowel kinderen als volwassenen aanwezig en slachtoffer. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Ook wordt er onderzoek gedaan door de arbeidsinspectie.

De leeftijden en woonplaatsen van de 10 gewonden die naar het ziekenhuis zijn vervoerd, zijn:

Een jongen en meisje van 4 jaar uit Oude Pekela, een 10-jarige jongen uit Dronten, drie jongens van 7, 8 en 10 jaar uit Oldebroek, een vrouw van 23 jaar uit Oosterwolde, een jongen van 8 jaar uit Kamperveen,  een man van 20 jaar en een jongen van 6 jaar uit Doornspijk

Foto’s en video’s

De politie is een onderzoek gestart en komt graag in het bezit van foto’s of filmpjes die kort voor, tijdens en na het fatale ongeval zijn gemaakt. Mensen die in het bezit zijn van dergelijke foto’s of filmpjes worden verzocht deze te downloaden op https://www.politie.nl/melden/meldformulier.html onder vermelding van "ongeval Oosterwolde".

 

Provincie:
Blik op 112: