woensdag, 29. april 2015 - 10:44 Update: 29-04-2015 10:49

Een dode en drie gewonden bij ongeval op A2, snelweg tussen Eindhoven en Maastricht afgesloten

Een dode en drie gewonden bij ongeval op A2, snelweg tussen Eindhoven en Maastricht afgesloten
Foto: MV Blik op Nieuws
Eindhoven

De A2 Eindhoven - Maastricht is woensdagochtend na de spits afgesloten. Bij het knooppunt De Hogt is alleen de parallelrijbaan beschikbaar. Verkeer loopt flink vast vanaf knooppunt Batadorp.

De A2 Eindhoven - Maastricht is woensdagochtend na de spits afgesloten. Bij het knooppunt De Hogt is alleen de parallelrijbaan beschikbaar. Verkeer loopt flink vast vanaf knooppunt Batadorp. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag.

Bij de aanrijding, die op de hoofdrijbaan gebeurde een ongeval tussen 3 auto's en een vrachtwagen. Ten minste 3 personen zijn gewond geraakt. De traumahelikopter is op de rijbaan geland. De trauma-arts verleent assistentie aan het medisch team van de ambulance.

Over de aard van de verwondingen is niets bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe lang de afhandeling van het ongeval gaat duren. De politie zal nog een onderzoek uitvoeren om de toedracht van het ongeval vast te kunnen stellen.

Wil je vanuit Utrecht naar Venlo, dan kun je vanaf het knooppunt Deil beter omrijden in de richting van Nijmegen, over de A15, de A50 en de A73. Het verkeer op de A58 loopt vanaf Moergestel ook helemaal vast.

Update 09:39 uur

De politie Eindhoven laat via Twitter weten dat bij het ongeval ook een dode te betreuren valt en dat drie anderen met verwondingen naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Rijkswaterstaat verwacht de rijbaan pas na het middaguur vrij te kunnen geven.

De politie treft voorbereidingen om het ingesloten verkeer langs de plaats van het ongeval te leiden. Dit kan nog wel even duren.

Update 10:27 uur

Inmiddels staat de parallelrijbaan volledig vast over 10 kilometer. De wachttijd in die file is niet mals. Zoals al door de politie Eindhoven werd gemeld zal het ingesloten verkeer mondjesmaat worden weggeleid. Vanaf het knooppunt Deil staan al omleidingen aangegeven.

Update 10:42 uur

Inmiddels moet het verkeer op de A67 er ook aan geloven. Weggebruikers komen van Turnhout naar Eindhoven vanaf Eersel in 4 kilometer file.

Provincie:
Tag(s):