donderdag, 19. februari 2015 - 12:36

Eerste foto van krachtige en stijlvolle Infiniti QX30

Infiniti
Foto: Infiniti
HongKong

Infiniti toont vandaag een eerste volledige blik op de QX30 Concept, welke zijn wereldpremiere beleeft op de Geneva International Motor Show. Het crossover concept geeft aanwijzingen voor een toekomstige compacte premium auto en is een sterke indicator voor de ambities van het merk in dit marktsegement.

De QX30 Concept zoekt designgrenzen op en combineert de strakke lijnen van een coupe met de onderscheidende eigenschappen en hogere instap van een crossover. De QX30 concept straalt uit klaar te zijn voor actie en belooft moeiteloos veelzijdigheid met stijl te combineren.

“We wilden de spontane lichtvoetigheid van het QX30 Concept ontwerp door de chaos en drukte van de stad laten snijden, waarmee we benadrukken dat de auto overal en op ieder moment inzetbaar is,” zegt Alfonso Albaisa, Infiniti's Executive Design Director.

“De QX30 Concept is ontworpen om inzittenden zich veiling en beschermd te laten voelen en klanten kunnen de stad in en uit rijden zonder zich zorgen te maken over beschadigingen aan het koetswerk.”

Het thema van “stijlvolle bescherming” is van top tot teen doorgevoerd. De ontwerpers hebben de QX30 Concept voorzien van een meer geprononceerde voorbumper met aluminium delen en de achterkant is voorzien van een stevige skidplate.

Het gladde uiterlijk van de QX30 Concept is samengesteld uit gedurfde lijnen, strakke vouwen en snijdende contouren die Infiniti’s "dual wave" ontwerptaal voortzetten. Het aerodynamische ontwerp benadrukt het sportieve silhouet en de ultieme veelzijdigheid. Het sportieve en lichtvoetige karater van de auto wordt benadrukt door het gebruik van carbon onderdelen.

De 21-inch wielen met de grof-profiel banden zijn een belangrijk onderdeel voor de rotsvaste wegligging van de crossover. De spaken zijn een unieke mix van driedimensionale spaken in diverse kleurtinten en komen op een gedistingeerde manier samen.

Zelfs de dakdragers hebben niet alleen een puur functionele reden. Door hun unieke vormgeving geven ze de achterpassagiers de mogelijkheid om de omgeving in een bijzonder perspectief te ervaren.

“Het QX30 Concept ontwerp brengt een geraffineerde combinatie van rotsvastheid en duurzaamheid, maar is niet ruig. We hebben een zekere kunstfactor behouden, zelfs in de meest functionele delen van het ontwerp,” zegt Albaisa.

QX30 Concept wordt officieel onthuld tijdens Infiniti’s persconferentie op 3 maart om 14.15u, op de 2015 Geneva International Motor Show.

Categorie:
Tag(s):