woensdag, 25. maart 2015 - 14:24 Update: 25-03-2015 20:51

Eis 3,5 jaar cel voor rol derde verdachte overval Goldies

Den Bosch

Woensdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van 3,5 jaar geëist tegen een inmiddels 28-jarige man voor het medeplegen van de poging overval op de juwelier Goldies in Deurne op 28 maart 2014. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

Medeplegen

Het medeplegen van verdachte aan de overval blijkt volgens het OM onder meer uit voorverkenning van de verdachte bij de juwelier twee weken voor de poging overval. Ook heeft de verdachte samen met de doodgeschoten andere twee overvallers telefoons aangeschaft en gebruikt en deze na de overval doen verdwijnen. 

Ook verdenkt het OM de verdachte van het onderdak verlenen aan één van de twee omgekomen overvallers en het regelen van een vluchtauto. 

Conclusie

De rol die verdachte heeft gespeeld is zo groot dat hoewel hij bij de poging overval niet in de juwelierszaak aanwezig was, er toch sprake is van bewuste en intensieve samenwerking die benodigd is voor het medeplegen. De rechtbank Oost-Brabant doet over twee weken uitspraak.

Provincie: