vrijdag, 6. februari 2015 - 15:43 Update: 06-02-2015 17:41

Elf aanhoudingen in internationaal drugsonderzoek

Elf aanhoudingen in internationaal drugsonderzoek
Foto: Politie
Bergen op Zoom

Het ondermijningsteam heeft in de strijd tegen de georganiseerde hennepteelt afgelopen dinsdag zes mannen en vijf vrouwen uit Bergen op Zoom aangehouden. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. ‘De aangehouden personen worden verdacht van internationaal georganiseerde hennepteelt’, aldus de politie.

Rechtshulpverzoek

Deze aanhoudingen zijn verricht na een rechtshulpverzoek van de Belgische justitie die een onderzoek heeft lopen naar deze verdachten. In vier locaties in Bergen op Zoom zijn afgelopen dinsdag huiszoekingen verricht. Daarbij zijn zes kilo hasj, 20.000 euro aan contanten, waardepapieren en diverse computers en telefoons inbeslaggenomen. In hetzelfde onderzoek zijn donderdag nog zeven personen aangehouden in België. Voor zeven van de elf Nederlandse verdachten wordt de uitlevering aan België gevraagd.

Samenwerking

Naast leden van het ondermijningsteam hebben aan deze actie ook rechercheurs van het team Opsporing van de Markiezaten en speciale searchteams van de Koninklijke Landmacht deelgenomen. Laatstgenoemden zijn specialisten die vaardigheden en ervaring hebben opgedaan in Afghanistan in het zoeken naar verborgen ruimten waar verboden zaken zoals wapens en drugs worden weggestopt. Daarnaast zijn nog enkele politiehonden ingezet.

Provincie:
Blik op 112: