vrijdag, 9. januari 2015 - 14:08 Update: 09-01-2015 17:46

Extra diep gebaggerd voor grootste vrachtschip ter wereld in Rotterdam

Extra diep gebaggerd voor grootste vrachtschip ter wereld in Rotterdam
Foto: Havenbedrijf R'dam/Nadine Vos
Rotterdam

Om het grootste vrachtschip ter wereld, de Pieter Schelte, die donderdagmiddag de Rotterdamse haven werd binnengevaren om te worden afgemonteerd, een vrije en veilige doorgang te kunnen verlenen, is een deel van het binnenmeer aan de Maasvlakte 2 uitgediept. Dit heeft een woordvoerder vrijdag tegenover BlikopNieuws.nl bevestigd.

Het vrachtschip, met een lengte van 382 meter en een uitzonderlijke breedte van 124 meter heeft met 20 meter een veel grotere diepgang dan de gemiddelde grote vrachtschepen’, aldus de woordvoerder. 

De Pieter Schelte is in Rotterdam om de komende vier maanden te worden afgemonteerd op het binnenmeer van de Maasvlakte 2 in de Alexiahaven. Er komen onder andere 65 meter lange draagarmen aan het schip. Inclusief deze werkzaamheden wordt de spin off van de totale bouw van het schip voor het Nederlandse bedrijfsleven geschat op 700 miljoen euro. Daarbij zijn 440 verschillende Nederlandse bedrijven betrokken. Het vrachtschip is ontworpen en ontwikkeld door het Nederlands-Zwitserse offshorebedrijf Allseas.

Provincie: