vrijdag, 9. januari 2015 - 9:03

Extra steun kabinet Ebola bestrijding

Extra steun kabinet Ebola bestrijding
Foto: Artsen Zonder Grenzen

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking steunt een gezamenlijk initiatief van Nederlandse hulporganisaties voor extra inzet bij de bestrijding van ebola. De minister heeft dit vandaag bekend gemaakt, na haar bezoek gisteren aan Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone.

Dit land is, samen met de buurlanden Liberia en Guinee, het zwaarst getroffen door de Ebola crisis die inmiddels aan bijna 8000 mensen het leven heeft gekost (20.000 besmettingen). Het gezamenlijke voorstel van de Nederlandse ngo’s omvat onder meer de training van lokale gezondheidswerkers voor veilige begrafenissen, distributie van hygiëne kits, het installeren van handwasstations en informatie campagnes op radio en tv.

Minister Ploumen bezocht Sierra Leone samen met haar collega Hennis-Plasschaert van Defensie. Ploumen: ‘Het lijkt erop dat in Liberia nu het ergste voorbij is. Dat is mooi. Maar in Guinee en zeker in Sierra Leone gaat het niet goed. Het aantal slachtoffers en besmettingen stijgt daar nog steeds snel. Daarom is een extra inspanning dringend nodig.’ Voor de financiering van het initiatief van de Nederlandse hulporganisaties stelt het kabinet een bedrag van ruim 9,9 miljoen euro beschikbaar.

Categorie:
Tag(s):